marți, 19 ianuarie 2010

Decupajul

Fiecare om are un hobby, un lucru care il desparte de realitate, si il face sa se simta mai bine.. Eu confectionez felicitarii ptr diferite ocazii.



Felicitarile / tablourile decupate





--- Pe o masa asteapta aranjate in ordine cateva zeci de coli de carton de diferite culori, un cutter (cutitas de birou), o rigla, un tub de lipici, sabloanereprezentand

diferite forme (flori, inimioare, clopoptei etc.)...

Aceasta este toata dotarea de care este nevoie pentru a realiza niste produse absolut iesite din comun: felicitari / tablouri decupate. Cutter`ul trebuie manuit cu grija si cu foarte mare atentie, ca fiecare taietura sa fie cat se poate de precisa.






---Tehnica de lucru este extraordinar de simpla. Se ia o bucata de carton, se pliaza in doua, iar partea dinspre privitor se decupeaza cu ajutorul cutter-ului urmarind contururile unui tipar (tiparul este un desen care a fost trasat in prelabil pe carton, cu creionul, si care indica ce portiuni trebuie decupate). Apoi, in interior se ataseaza o a doua bucata de carton, de o culoare contrastanta, care va scoate in evidenta modelul decupat si care va crea totodata niste umbre de efect. Sau se ia o bucata de carton, se decupeaza forma dorita dupa care se lipeste pe un carton pliat (in forma de felicitare, de coloare contrastanta).








---Nu este vorba de o mare indemanare, ci mai mult de atentie si rabdare, pentru ca e suficient sa te grabesti putin si asta se va vedea imediat in calitatea taieturilor. In plus exista si unele mici secrete legate de suprafata pe care lucrezi sau de tehnica realizarii anumitor taieturi.





Niciun comentariu: